GamMol vzw
Cataract. Help een kind.
Help een kind
Contacteer GamMol Volgend project Concert 22 11 Palmares Wat is GamMol Help een kind Cataract Concert 22 11 “ ”
Onze belangrijkste doelstelling is, behoeftigen daar waar het nodig en zinvol is bijstaan en helpen. Op dit vlak richten wij ons dan ook volledig naar hulp op gemeenschaps niveau en niet naar individuelen. Op onderwijsniveau echter betalen wij toch het schoolgeld voor enkele belovende studenten.
1- We as a non profit organisation, intend to help people in need with whatever kind of necessary means to improve quality and comfort of life.
2- We as a non profit organisation, will never try to export more than the basis means to accomplish rule number one.
3- All means and resources, gathered by our organisation will be used solely and honestly to meet the above commitments.
‘4- It is the objective of our organisation to try to detect where our resources can be used with utmost impact.
5- We, as a non profit organisation, will never handover money or valuables to any individual.
6- We, as a non profit organisation, will always try to help any individual with any kind of basic material needs.
7- If we, as a non profit organisation, detect that our help to people in need is used to enrich any individual, all projects and initiatives within this context will be cancelled and aborted at once.
8- It is our objective to inform our sponsors in detail about what and where we are using our resources and means for.
In België bestaat Gammol vzw uit een vaste kern van 10 mensen, tevens het bestuur van de organisatie. Daarrond werken wij met een hele cluster van bereidwillige medewerkers. Onze projecten worden uiterst nauwkeurig en efficiënt gepland en daarna samen met onze vrijwilligers voorbereid. Al het nodige materiaal wordt dan per container naar Gambia verscheept en ter plaatse door ons zelf door de douane geloodst en uitgeladen.
In Gambia is GamMol erkend als een internationale NGO, en werken wij volgens een goed gedefinieerde structuur. Wij hebben momenteel 12 mensen op onze loonlijst, mensen die fulltime werken voor en aan onze projecten in Gambia.
In Gambia wordt onze organisatie op financieel zowel als niveau van beleid gecontroleerd door het “NGO Affairs Agency”, een regerings departement.
GamMol vzw is ontstaan uit een privé initiatief van Rita en Jean, die in 1995 toevallig Gambia “ontdekt” hebben. Vanaf dat ogenblik is er een innige band ontstaan met dit land,een band die tot vandaag verder duurt en steeds intenser wordt.
Eind 2002 werd Gammol vzw boven de doopvont gehouden, en momenteel, acht jaar later kunnen wij met trots terugblikken op een  goedgevuld aktiviteiten leven van GamMol. Ons palmares is, vergeleken met de grootte van onze organisatie, werkelijk overweldigend en onze plannen voor de toekomst zo mogelijk nog indrukwekkender.  Onze projecten worden, in samenwerking met de lokale overheden, met zorg uitgekozen. Op die manier kunnen wij met zekerheid stellen dat onze projecten met de minst mogelijk ingezette middelen de grootste impact voor het welzijn van de bevolking opleveren.
Het werk dat GamMol vzw doet is veel te uitgebreid om hier in enkele zinnen te verduidelijken. Wens je meer informatie, contacteer ons dan. Graag zullen wij dan al uw vragen beantwoorden...
Over GamMol VZW Contacteer GamMol Palmares Nieuwtjes Volgend project Onze doelstellingen Ons credo. Concert 22 11