GamMol vzw
Cataract. Help een kind.
Help een kind
Contacteer GamMol Volgend project Concert 22 11 Palmares Wat is GamMol Help een kind Cataract Concert 22 11
Nieuwe wendingen in het projectbeleid.
Tijdens één van onze laatste reizen zijn er na een aantal diepgaande gesprekken toch wel een paar nieuwe concepten ontstaan. Uitgangspunt is de prijs per hoofd die wij momenteel betalen om in Gambia iemand drinkwater te geven. Die kostprijs is momenteel, gemiddeld over de verschillende projecten 1,97€.
Deze kost willen wij zolang mogelijk aanhouden, wat betekent dat wij in de toekomst de grootte van onze projecten doelgericht gaan aanpassen aan de grootte van de dorpjes. Een veilige, afgedekte put laten graven kost afgerond 1000€. Zo’n concept willen wij dan ook voorbehouden voor een bevolkingsgroep van ongeveer 500 mensen.
Een modulair systeem, bestaande uit een geboorde put en een door zonnepanelen bekrachtigde pomp is de volgende optie. Dit systeem bestaat uit een gebouw waarin alle onderdelen zijn opgeborgen, put, pomp en tank maar ook een aantal kranen zijn voorzien.
Onze belofte
Al onze financiële middelen, verkregen via onze sponsors of gewonnen uit eigen initiatieven, zullen tot de laatste Eurocent gebruikt worden voor het realiseren van onze doelstellingen. De werkingskosten zullen daarbij tot het uiterste minimum beperkt worden.
Wat is GamMol Palmares Nieuwtjes Contacteer GamMol Ons volgend groot project...
Dit systeem wordt éénmalig ontworpen en volledig uitgetekend.  Wij zetten dit in op plaatsen met ongeveer 4000 inwoners, de kostprijs wordt immers op ongeveer 8000 € geraamd. Voor de grotere dorpen blijven wij bij het bestaand concept, geboorde put met een netwerk van pijpen over het dorp verspreid.
Ons uitgangspunt is steeds hetzelfde, veilig en zuiver drinkwater via duurzame systemen, voor iedereen bereikbaar.
Wil je meewerken, hier of in Gambia ?
Neem dan met ons contact op, en wel zo snel mogelijk.
Let wel dat wij onze reis en verblijfskosten uit eigen zak betalen.
Concert 22 11