Onze lokale Leetulor medewerkers

Bejeran

Dit is onze verpleegkundige Gibril Saneh. Hij is  verantwoordelijk voor het dorp Bajeran.

Bajeran is een klein dorp gelegen aan de grens met Senegal. De ongeveer 750 mensen die hier wonen behoren vooral tot de Jola’s.

Gibril is een leerkracht lager onderwijs. Tijdens de schooluren verzorgt hij de kinderen met een wonde. Buiten de schooluren, maakt hij tijd vrij voor de dorpelingen.

Hij vertelt steeds duidelijk aan zijn patiënten dat de wondzorgen om de dag zijn en dat als ze niet komen opdagen dit hun eigen verantwoordelijkheid is.

Dimbaya

Dit zijn onze verpleegkundige Meta Fm Kujabie en Momodou Lamin Jarju.

Zij zijn verantwoordelijk voor het dorp Dimbaya. Dimbaya is een dorp gelegen aan de grens met Senegal. De mensen die hier wonen (+-1500 mensen), behoren vooral tot de Jola.

Meta is een leerkracht lager onderwijs. Tijdens de schooluren verzorgt zij haar studenten met een wonde. Na de schooluren heeft Meta nog verschillende wondzorgen bij haar thuis. Als Meta merkt dat de patiënt moeilijk tot bij haar kan komen, gaat ze naar hem toe voor de wondzorg.

Momodou is een leerkracht hoger onderwijs in Brikama. Hij helpt zijn vrouw in de wondzorgen waar nodig. Hij vervangt haar ook als ze ziek is of als ze wat anders moet doen.

Jambur

Dit zijn onze verpleegkundige Adama Susso en Mama Darboe. Zij zijn verantwoordelijk voor de health post in Jambur.

Jambur is een dorpje tussen Sanyang en Brikama. De mensen die hier wonen (+-800 mensen), behoren vooral tot de Mandinka.

Adama en Mama waren reeds de verpleegkundigen van deze health post. Wij hebben hun opgeleid in het gebruik van de honingzalf en hier en daar wat bijgestuurd in de wondzorg.

Gunjur Kunkujang

Dit is onze verpleegkundige Nfally Jatta. Hij is de verantwoordelijke voor het dorp Gunjur Kunkujang.

Gunjur Kunkujang is een dorp gelegen tussen Sanyang en Kartong. De mensen die hier wonen (+-1750 mensen), behoren vooral tot de Foula.

Nfally helpt zijn vader in het dagdagelijks leven. Sinds dat hij een verpleegkundige geworden is van Leetulor, is Nfally aangesteld tot eerste hulpverlener bij de voetbal.

Mahmuda

Dit is onze verpleegkundige Modou Sanyang. Hij is de verantwoordelijke voor het dorp Mahmuda.

Mahmuda is een dorpje dat ver van de verharde weg ligt. De mensen die hier wonen (+- 1350 mensen), behoren vooral toe tot de Mandinka.

Modou moet veel reizen voor zijn werk en gaat vaak up country. Sinds hij verpleegkundige geworden is van Leetulor, reist hij minder en gaan zijn patiënten voor op alles. Modou krijgt ook veel patiënten van andere dorpen waardoor hij een druk bezet verpleegkundige is.