Leetulor - wondverzorging

 

Wondverzorging met honingzalf

Leetulor

Het Leetulor project is een geslaagde samenwerking tussen de verpleegkunde school van Hasselt en Gammol. Twee afgestudeerde verpleegsters ontwikkelden een zalf voor wondverzorging, gebaseerd op honing en vaseline, goedkope ingrediënten die lokaal beschikbaar zijn. In de Mandinka taal is "Lee",  een afkorting van Leeyo, honing en "Tulor" vaseline.

Gedurende 6 maanden werd met de Leetulor zalf aan wondverzorging gedaan in tal van dorpen. Workshops leidden telkens lokale mensen op om deze vorm van zorgverlening ook zelfstandig verder te zetten.

Enkele van onze medewerkers...

HBO5 Hasselt

In samenwerking met de afdeling HBO5 Verpleegkunde van HAST (Katholiek Onderwijs Hasselt) komen ieder jaar enkele studenten voor een paar weken naar Gambia voor hun eindejaarsstage. Sommmigen logeren in het Gammol huis in Sanyang en helpen bij allerlei gezondheidszorg initiatieven, samen met de lokale medische instanties.

Gezocht vrijwilligers

Voor ons project Leetulor in Gambia, zoeken we vrijwilligers die samen met ons het project verder willen uitbouwen. 

Ben jij een gemotiveerd persoon en heb je ervaring in de medische sector?
Altijd al gedroomd van een buitenlandse ervaring?
Wil je de mensen in een derde wereldland een stap vooruit helpen?

Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Contacteer ons dan snel voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.